Lavanta Ve Çay Ağacı Yağlarının Hormonal Etkileri

  • Konbuyu başlatan Aydan23
  • Başlangıç tarihi
Aydan23

Aydan23

Trans Kadın
Mesajlar
536
Değerli forumdaşlar

Sevgili Bahar45 arkadaşımın verdiği esansiyel yağlar ile göğüs geliştirme tavsiyelerinin bilimsel arka planı da ortaya çıkmış durumda. Uluslarararası sağlık ve tıp dergilerinde özellikle lavanta yağının genç erkeklerde meme büyütücü etkisinin olduğu ve bir testesteron...
Devamını okuyabilmek için lütfen: Giriş yap veya üye ol.
 
M

MidD

Biyolojik Erkek
Mesajlar
33
Erkekte meme büyümesi çok yaygınlaştı zaten sokakta filan çok görüyorum. Hormonlu yiyeceklerin de etkisi var Karatay öyle demişti. Tavuk mesela ama iyi markalı olanlarda da hormon var mı bilemeyeceğim. Yağların da etkisi varsa ozaman krem sabun bunlardan da olabilir.
 
Derya_D

Derya_D

Uzaklaştırılmış
Mesajlar
351
Bu kullanıcıya bir cevap yazmak istiyorsanız, cezalı olduğunu lütfen unutmayınız.
Besin zincirinin, günümüz dünyasında hormon, antibiyotik vs vs ögeler içerdiği aşikar. Bazı besinlerin ise bir takım hormonlara destek verdiği, kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı tabi, bunlar da biliniyor. kadın ve erkek anatomisine baktığımız da ise farklı bir tablo var karşımız da. Bir kadın da : 500 birim östrogen, 10 birim testestoren salgılanır. Erkekler de ise durum tersinedir. Rakamlar örnektir. Siz bir kadına zırt pırt östrogen içerikli gıda takviyeleri verir iseniz, muazzam bir şekilde etkilendiğini görürsünüz. Olasılıktır altını çizerim.
Aynı şekilde, yüksek testestoren seviyeleri olan erkeğin, ne ile östrogen seviyesini yukarı, bir diğerini aşağı çekeceksiniz. Tır yükü ile mi yedirip içereceksiniz ? Bu mümkün değil. Olasılıktır altını çizerim.
Bazı hassas bünyelerde bir ihtimal işe yarayabilirler. Nedir hassasiyet: Zaten testestoren seviyesi düşüktür, zaten östrogen değerleri yüksektir gibi. Bunun dışında kilolu olmak demek yağlı bir bedene sahip olmak demektir. Lımbır lımbır görünen memeler yağ dokusunun bir sonucudur. Evet meme yağ dokusundan oluşur ama her şey bu kadar basit değil. Bunun bir kas dokusu yok mu ? Süt kesecikleri ve bezleri yok mu ? Dahası var pek tabi.
Erkek memesi ile kadın memesi aslında aynı dokudadır. Biri gelişmiş diğeri uykuda bekler. Onu geliştiren şeyler hormonlardır. Tende değil kan da gezinirler. Tenin bir bölgesine örneğin meme gibi uygulanamazlar. İşe yaramaz. Kanla beraber beyin dahil tüm vucudu, organları gezer dolaşır hormonlarımız. Kapısı çalınan hücre, kendisi için işe yarar bir şey görürse açar kapıyı. Meme böylece uykudan uyanır.
Sözün özü, bitkisel gıdalar için takviyedir diyebiliriz ancak hormonal yapıyı değiştiremezler. istisnalar da kaideyi bozmaz. Saygılar...
 
Miray

Miray

Crossdresser
Mesajlar
231
Merhabalar,
Burcu hanımın yazdığı tarihte, Tıbbi Aromatik Bitkilerle de çok yakinen ilgili biri olarak, bu konuyu merak edip bende araştırmıştım.. Bu bahsettiğiniz dergide ki çalışmalar yeni mi? yada atıfları alıntı da yazdığım kaynağa dayanan makaleler olabilir mi?
Kolaylık olsun diye o posta yazdıklarımı buraya alıntılıyorum. Okuduklarım arasında sadece aşırı tüylenme (Hirsutizm) sorununa etki edebileceğine dair bir veri vardı. Detaylar altta.

Merhaba Burcu,
Yaptığın karışım içeriği biraz ilgi alanıma girdiği için biraz araştırdım, belki de bir kısmını bildiğin şeylerdir bilemiyorum, bir kısmı da makaleden alıntı, bir iki kelam etmek istedim. Karşımı nasıl yaptın bilemiyorum ama normal şartlarda uçucu yağlar, baz olarak sabit yağların içerisine uygun dozlarda eklenerek kullanılır.. Alerjik bünyeler istisna lavanta yağı direk cilde sürülebilir denilse de, çay ağacından emin değilim. (Örnek bildiğim kekik uçucu yağının direk cilde sürüldüğünde yakıcı etkisi sonrası deri soyulmasıyla sonuçlanır. )

Bir çok bitki de fito-östrojenler var ve doğal östrojene göre çok zayıf etkileri olduğu söylenir. Hatta bu sebeple bazı uzmanlar, östrojen fazlalığının sıkıntılarını çeken kadınlar da, vücutta ki östrojen reseptörlerine bağlanıp, doğal östrojen ile yarışa sokarak sıkıntıları tedavi edici olarak da kullandıkları olur.. Bir de yine bazı bitkilerde anti-androjenik (Testesteron'u baskılayan) etkili bileşikler var.
Senin okuduğun makalenin muhtemel kaynağı, üç genç üzerinde gözlenen jinekomasti'nin, lavanta ve çay ağacı maruziyetini kesince düzelmesiyle ilgili gözlemsel bir çalışmaya ve akabinde karışımı petri kabında meme hücrelerine ait dokuların hücreleri üzerine uygulamayla gözlemledikleri büyümeye dayanıyor sanırım. Ancak gençlerden birinin yüksek testesteron seviyeleri hariç, anormal hormonal bozukluğu olmadığı ve çay ağacı yağına maruz kalmadığı ortaya çıkmış. Tabii bir de hormonlara etki eden, Xterojenler diye de geçen ve plastiklerin bir çoğunda bulunan Fitalarında benzer etkileri olabilir.
Bir başka çalışma, çay ağacı yağı ve Lavanta yağında mevcut olan anti-androjenik etkili bileşiklerin ciltten emilmediğini bulmuşlar. Biri de çıkmış evraka demiş, o zaman anti-androjenik bileşikler cilt bariyerini geçemiyorsa hirsutizm'e (Aşırı Tüylenme) iyi gelebilir diyerek çalışma yapmışlar. Sonuç plesabo grubuna göre tüyleri incelttiği görülmüş..

Yani özetle; hayatımızın her alanına giren plastiklere (Fitalat) maruz kalma sebebiyle büyüme gözlemlerken, etkileri Lavanta ve Çay ağacı yağına atfediyor olma ihtimalini gözardı etmeyebilirsin. Tıpta tanım olarak jinekomasti sebebi olarak Endokrin bozucu maddeleri işaret ettiği ettiği için, bu maddelerin de jinekomastiyle ilişkilendirilmesinden ötürü "Endokrin bozucu" olarak iddia edildiklerini not düşmek doğru olur sanırım. Sağlımızın görüntüden daha önemli olduğu malum.

Son Not: Lavanta'nın da etkisi vardır ama özellikle Çay ağacı yağı'ı mantarlara karşı(anti-fugnal) etkili olduğuna dair fazlaca birikmiş kanıt var, tırnak mantarına da iyi gelmesi ona bağlı olsa gerek. Propolis / %5'lik Lugol Solüsyonu da etkili olanlar arasında.

Kaynak >>
 
Son düzenleme:
Aydan23

Aydan23

Trans Kadın
Mesajlar
536
Miray Merhaba ingilizce linkleri buraya atarım. Türkçe bir şeye rastlamadım henüz

Sevgiler
Post automatically merged:

 
Son düzenleme:
Gizem Zeytinci

Gizem Zeytinci

Trans Kadın
Mesajlar
151
Değerli forumdaşlar

Sevgili Bahar45 arkadaşımın verdiği esansiyel yağlar ile göğüs geliştirme tavsiyelerinin bilimsel arka planı da ortaya çıkmış durumda. Uluslarararası sağlık ve tıp dergilerinde özellikle lavanta yağının genç erkeklerde meme büyütücü etkisinin olduğu ve bir testesteron bloklayıcısı olarak çalıştığına dayalı bir çok deney sonucu yayınlandı. Yani lavanta yağının meme bölgesine düzenli olarak sürülmesi erkeklerde testesteron düzeyini düşürdüğü gibi memeleri de büyütüyor ve heteroseksüel erkekler bundan kurtulmak için ameliyet bile oluyorlar. Bizim gibi trans kadınlar içinse bu bir nimet tabi ki. Ancak bitkiler o kadar da masum değiller. Lavanta yağı östrojen üretimi yapmasa da kimyasal HRT nin bazı fonksiyonlarını görüyor. Kullanırken bunu da dikkate almak lazım. Ama henüz olumsuz bir yan etkisi tespit edilmiş değil.

Sevgiler

Aydan
fitoterapötik olarak çay ağacı, keten tohumu vs östogenik etkiye sahip ancak kilolarca tonlarca tüketmek gerek.
 
Üst