Hoşgeldiniz CDTurks Türkiye'nin Crossdresser Ailesi

Türkiye'nin En Büyük Crossdresser Topluluğu olan forum sitemize hoşgeldiniz. Cdturks alternatif sitelerin haricine, cinsellik temasından uzak, bilgi alışverişi ve yardımlaşma üzerine kurulu bir ortamdır. Burada cinsel partner arayışı kesinlikle ve kesinlikte yasaktır. 2015 yılından bugüne kadar hizmet vermekte olduğumuz topluluğa sizde bize katılmak istemezmisiniz ?

Fotoğraf Paylaş

Sende çekmiş olduğun fotoğraflarları bizimle paylaşmak istemisin ?

Makyaj Tavsiyesi

Makyaj tavsiyelerine göz atmak veya bizimle paylaşmak istermisin ?

İletişime Geç

Forumla alakalı bir sorun mu var ? Hemen bizimle iletişime geç.

cinsel yönelim nedir

cinna

cinna

Trans Kadın
Mesajlar
445
Tepkime puanı
2,569
Yaş
41
Konum
İstanbul
Meslek
tonmaister
Cinsel yönelim: Cinsel yönelim sizin kimden hoşlandığınız sorusunun cevabıyla belirlenir. Hoşlanmaktan kasıt: cinsel, duygusal, romantik anlamdadır ve sadece seksi içine almaz, aynı zamanda aşk, sevgi, tutku da buna dahil edilir. Sadece bir cinsiyetle cinsel ilişkiden zevk almak sizin cinsel yönelimizi belirlemez, duygusal ve romantik ilgi de yöneliminizin ne olduğunu belirlemek için şarttır.
Cinsel yönelim dediğimiz şey 3 ana başlıkta toplanır: Heteroseksüel, Homoseksüel, Biseksüel.

İlgi 2 şekildedir. Cinsel ilgi ve romantik ilgi.
Cinsel ilgi: cinsellik (seks) ve türevi azruları içerir.
Romantik ilgi: duygusal bağ, bağlanma, aşk, sevgi vs

Karşı cinse "ilgi" dediğimiz şeyin içerisine sadece seks değil, "romantizme dahil olan duygusal ilişki, aşk, tutku, bağlanma ve romantik eylemler olan el ele tutuşmak, sarılıp uyumak da" girer. Ama yıllar önce yapılan ilk bilimsel çalışmalarda bilim adamları önce seksi ele aldılar. Seks üzerine yapılan çalışmalarda terimlere de haliyle "...seksüel" eki getirdiler. Daha sonra çalışmalar genişletildiğinde bilim adamları bu terimleri değiştirme ihtiyacı hissetmediler, bu yüzden biz de bu terimlerle kaldık. Her ne kadar hepsi de "seks" ile bitse de, sözlük anlamları hem seksi hem de romantizmi içine alır.
Heteroseksüel: karşı cinsiyetteki bireylere cinsel ve romantik anlamda ilgi duymak (kadın olup erkeğe ilgi duymak, erkek olup kadına ilgi duymak)
Homoseksüel: aynı cinsiyetteki bireylere cinsel ve romantik anlamda ilgi duymak (erkek olup erkeğe ilgi duymak, kadın olup kadına ilgi duymak). Homoseksüel ve eşcinsel kelimeleri eş anlamlıdır.
Biseksüel: hem aynı hem de karşı cinsiyetteki bireylere cinsel ve romantik anlamda ilgi duymak (kadın olup hem erkeklere hem de kadınlara ilgi duymak)
Heteroseksüel ve Biseksüel ana başlıklarının alt başlığı yoktur.
Homoseksüel ana başlığının ise 2 alt başlığı vardır: Gey ve Lezbiyen. Bu ikisine birlikte eşcinsel de diyoruz. Homoseksüelle eş anlamlı bir başlık olduğunu söylemiştik. Yani homoseksüellik ve eşcinsellik, gey ve lezbiyen bireyleri bir arada temsil eder, ikisini de içine alır.
Gey: erkek olup erkeğe cinsel ve romantik anlamda ilgi duyan homoseksüel birey.
Lezbiyen: kadın olup kadına cinsel ve romantik anlamda ilgi duyan homoseksüel birey.

Eğer farklı şeylerden hoşlanıyorsanız, sizin cinsel yöneliminizi belirleyen şey ağır basan taraftır. Ağır basan tarafı ise "romantizm" belirler. Örneğin:

Ben hayatım boyunca kadınlarla ilişkiye girdim ve keyif aldım. Ama ayrıca erkeklerle cinsel ilişkiden de hoşlanıyorum ama duygusal olarak sadece kadınlara ilgi duyuyorum --> o zaman siz, erkeklerle cinsel ilişkiye girmekten de keyif alabilen bir heteroseksüelsiniz.

Ben kadınlarla cinsel ilişkiye girdiğimde de keyif alabiliyorum ama sabah uyanınca görmek istediğim kişi bir erkek --> bu durumda siz kadınlarla cinsel ilişkiye girmekten rahatsız olmayan bir eşcinselsiniz (gey).

Sonuç olarak sizin cinsel yöneliminizi, "yapabilirliğiniz" değil, "yapmak isteğiniz" belirler. Bir cinsiyetle ilişkiye girip bundan keyif almayı başarmak, sizi heteroseksüel ya da homoseksüel yapmaz.

SONUÇ: Lezbiyenseniz, cinsiyetiniz bir kadın demektir ve siz, diğer kadınlarla cinsel ilişkiye girmekten zevk alıyor, diğer kadınlara aşık olabiliyor ve/veya hayatınızı bir kadınla/kadınlarla birleştirmek istiyorsunuz demektir. Gey için bir önceki cümledeki kadının yerine erkek koyun, biseksüel için de aynı cümledeki kadın yerine "hem kadın hem erkek" koyun ve cümleyi bu şekilde okuyun. Yani anahtar sadece seks değildir. Sizin bir lezbiyen olabilmeniz için, kadınlarla cinsel ilişkiden keyif almanız yeterli değil. Aynı zamanda kadınlarla romantik ilişkiye girmekten de hoşlanmanız gerekir.

Soru: Cinsel yönelimimiz nasıl belirlenir?
Konuyla ilgilenen bilim adamlarının sunduğu popüler ve modern teroilerden biri, sizin cinsel yöneliminizi hem genetik bilginizin, hem de çevrsel etmenlerinizin belirlediğidir.

Soru: Cinsel yönelim değişebilir mi?
Evet ancak bu cinsel yönelimizin değiştiği anlamına gelmez. Birincisi, siz en baştan beri cinsel yöneliminizi yanlış biliyor olabilirsiniz. Doğru zaman ve doğru kişi bir araya gelince gerçek cinsel yöneliminizi keşfetmiş olabilirsiniz. İkincisi ise, siz zaten biseksüelsinizdir, fakat bunu yaşamınız boyunca bilmemişsinizdir.

Soru: Ben heteroseksüelim, bir erkekle ilişkiye girince gey olur muyum?
Kadınlarla cinsel ilişkiye girmekten keyif alıyor ve onlara romantik ilgi duyuyor musunuz? İkisine de cevabınız evet ise ya heteroseksüelsiniz ya da henüz açığa çıkmamış bir biseksüelsiniz demektir.

Bahsettiğiniz erkekle girdiğiniz ilişkiden keyif aldınız mı?
Cevabınız evetse ya biseksüel ya da gey olabilirsiniz. Bu durumda zaman içerisinde diğer erkeklere karşı romantik ilgi duyup duyamadığınızı gözlemlemeniz gerek. Kadınlara romantik ilgi duyan bir bireyseniz, ve eğer ileride ilişkiye girdiğinz/gireceğiniz bir erkeğe, ya da ilişkiye girdiğinizi söylediğiniz söz konusu erkeğe karşı romantik ilgi duyduysanız/duyarsanız, zaten en baştan beri biseksüelmişsiniz demektir.

Kadınlara romantik ilgi duyamıyorsanız, ve ve eğer ileride ilişkiye girdiğiniz/gireceğiniz bir erkeğe, ya da ilişkiye girdiğinizi söylediğiniz söz konusu erkeğe karşı romantik ilgi duyduysanız/duyarsanız zaten en baştan beri geymişsiniz demektir.

Kadınlara romantik ilgi duyuyorsanız ve eğer ileride ilişkiye girdiğiniz/gireceğiniz bir erkeğe, ya da ilişkiye girdiğinizi söylediğiniz söz konusu erkeğe karşı romantik ilgi duymadıysanız/duymazsanız heteroseksüeldiniz, heteroseksüelsiniz ve heteroseksüel olacaksınız demektir.

Bazı istisnai durumlarda insanlardan çevrelerinden de etkilenerek seks ve romantizm kavramlarının ne olduğunu tam olarak anlamamış olabilir. Örneğin hayatı boyunca kadınlara aşık olduğunu sanabilir, ve bir gün bir erkeğe aşık olduğunda aşkın aslında ne olması gerektiğini keşfedebilir. Bu durumda hayatı boyunca kadınlara karşı hissettiği şeyin aslında romantik ilgi olmadığını fark edecektir. Sonuçta gerçekleşen şey aslında cinsel yönelimin değişmesi değil, yanlış bildikleri cinsel yönelimlerinin doğrusunu keşfetmeleri olacaktır.

Neden böyle? Neden iki cinsiyetle de cinsel ilişkiden keyif aldığımızda yönelimimizi bu belirlemiyor da romantik ilgimiz belirliyor?

Bu soruya cevap niyetinde verilecek en dramatik örnek, cezaevine girdikten sonra tatmin etme fırsatını bulamadığı cinsel açlığını koğuş arkadaşlarıyla ilişkiye girerek giderebilen heteroseksüel bir erkektir. Bu erkek diğer erkeklerle girdiği ilişkiden zevk alabildiğini keşfedecektir. Fakat bu erkek ne ceza süresi boyunca ne de hayatının kalanı boyunca erkeklere romantik anlamda ilgi duyabilecektir. İşte bu yüzden cezaevinden çıktıktan sonra büyük ihtimalle hayatının kalanını kadınlarla geçirecektir. Belki ara sıra cezaevinde keşfettiği bu yeni deneyimi yeniden yaşamak isteyecektir , ancak "seni seviyorum" diyebileceği kişi her zaman bir kadın olacaktır. Ve erkek ve kadın partner arasında bir seçim yapması istense, hiç düşünmeden bir kadını seçecektir. Bu, tam olarak onu heteroseksüel yapan şey olacaktır. Biseksüel dediğimiz bireyin bahsettiğimiz bu heteroseksüel erkekten kayda değer bir şekilde farklı olduğunu anlayabiliyorsanız, o zaman neden sorumuzun cevabını da almışız demektir.

Yukarıdaki örneğin biyolojik açıklamasını evrim teorisi rahatlıkla verir. İlk insanları cinsel ilişkiye ve üremeye teşvik etmek için bu insanların (ve halen bizim de) üreme sistemleri(miz) gereğinden çok daha fazla uyarılabilir durumda(ydı). Normalde cinsel uyarıları seçmenizi ve değerlendirmenizi sağlayan şey beyninizin cinsel yönelimle ilgili olan kısmıdır. Fakat bu kısım aynı zamanda insanları üremeye teşvik etmek için cinsel aktiviteyi keyfe dönüştüren, ve cinsel aktiviteyi ve uyarımını gerek olandan çok çok üst düzeylere çıkaran kısımdır. Bazen sinyalleri ayırt edemeyebilir, etmeyebilir. Ya da inisiyatif alarak sinyalleri ayırt etmemeye, ayırt etse bile yine de sizi uyarmaya karar verebilir. Mesela uyuyan bir erkeğin penisi oral yolla uyarıldığında, penisinin erekte olduğu, hatta devam edilirse orgazm olacağı gerçeği verilebilir. Üreme işini şansa bırakmamak ve insan neslinin tükenmesini önlemek için bu kadar abartılı ve üst düzeylerde önlem alan üreme sistemimizin bir sonucu olarak, aslında cinsel hayatımız ne laboratuar ortamında ne de doğada standardize edilemez. Çoğu zaman cinselliğimiz spontandır. Sıklıkla rastgele olan, bazen sinyalleri ayırt etmeyen, edemeyen, bilerek etmemeye karar veren, ya da sizin bilincinizle çarpışan bir cinsellik merkezimiz varken, bu merkezin çoğu zaman cinsel yönelime göre hareket etmesi beklenen şey olsa da, tek başına cinsel yönelimi belirlemesi imkansızdır ve kabul edilemez.

Bir ikinci neden ise üreme organlarımız kan akışına oldukça bağımlı, çok hassas organlarımızdır. Bu oranların ölmesini engellemek için ne olur ne olmaz mantığıyla beynimiz sık sık bize danışmadan bu organlara kan akışı başlatır. Hiç beklemediğimiz yerlerde ereksiyon olmamızın ya da ıslanmamızın ikinci nedeni de budur. Bu kadar hassas, beklenmedik, rastgele olabilen, beklemediğimiz anlarda beklemediğimiz tepkileri verebilen, hiç beklemediğimiz insanlardan ya da düşüncelerden uyarılabilen bir cinsellik sistemimiz varken, yönelimlerimizi belirleme işini ona nasıl bırakabiliriz, nasıl güvenebiliriz? şeklinde düşünebilirsiniz. Bu durumda da ağır yükü üstlenecek olan cinselliğe göre çok daha stabil ve kararlı olan romantik tarafımızdır.

LGBTİ'nin ilk 3 harfi yukarıda saydıklarımızdan iki alt başlığı ve bir ana başlığı temsil eder: Lezbiyen, Gey, Biseksüel. LGBTİ'nin dördüncü harfi T, Transeksüel için durur.



KAOSGL'den alıntıdır
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst