Hoşgeldiniz CDTurks Türkiye'nin Crossdresser Ailesi

Türkiye'nin En Büyük Crossdresser Topluluğu olan forum sitemize hoşgeldiniz. Cdturks alternatif sitelerin haricine, cinsellik temasından uzak, bilgi alışverişi ve yardımlaşma üzerine kurulu bir ortamdır. Burada cinsel partner arayışı kesinlikle ve kesinlikte yasaktır. 2015 yılından bugüne kadar hizmet vermekte olduğumuz topluluğa sizde bize katılmak istemezmisiniz ?

Fotoğraf Paylaş

Sende çekmiş olduğun fotoğraflarları bizimle paylaşmak istemisin ?

Makyaj Tavsiyesi

Makyaj tavsiyelerine göz atmak veya bizimle paylaşmak istermisin ?

İletişime Geç

Forumla alakalı bir sorun mu var ? Hemen bizimle iletişime geç.

Değeri bilinmeyen siyah incirler

B

bulut39

Biyolojik Erkek
Mesajlar
50
Tepkime puanı
16
Yaş
44
Konum
İstanbul, Türkiye
Meslek
tasarım
Uzakdoğudan gelen meyveler var ejder meyvesi filan gibi egzotik meyveler herbirinin tanesi 30-50tl filan çünkü kolay bulunmuyor nadir yetişiyor taşınması da kolay değil. Uzakdoğuda çilekler var tanesi 20TL filan teker teker satılıyor. Meyve sebzeler temiz içme suyu bunlar en değerli şeyler.

Bursa'da Mudanya'da yetişen siyah incirin dünyanın tek siyah inciri olduğu söyleniyor, İngiltere'ye ihrac ediliyor ve orada kilosu 75tl miş. Bence çok ucuz çünkü nadir bir meyve aslında daha pahalıya da satabilirlermiş. Akıl ve bilgi içeren bir düzen içinde çok güzel toplanır saklanır dünyaya satılır aslında. Ama gelin görün ki videodaki durum yaşanıyor. İnsanlar efendim niye dolar yükseliyor, niye diğer ülkeler kadar zenginlik yok filan diye soruyor. Bunların cevabı en temelinde işte bu. Kaynaklarını değerlendiremeyip heba ettikten sonra neye ağlayıp neye sızlanıyosun ki? Cehalet en temelinde bundan başka nedir ki? Üreticiler böyle zarar ederse azalır, ileride çok daha zor bulunan pahalı veya bulunamayan meyve haline bile gelebilir.

Yalnız ben anlamıyorum bu aradaki yani üreticiden alıp hale mi markete mi neyse oralara getiren kişiler veya firmalar, üreticiyi bitirip sömürerek, halkı da kazıklayarak para kazanmaya çalışan bu kimseler kimdir nedir hangi firmalardır?

View: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=aPZ4O0kbN_E

View: https://www.youtube.com/watch?v=zgNSPSCA0mo&t=108s
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst