Hoşgeldiniz CDTurks Türkiye'nin Crossdresser Ailesi

Türkiye'nin En Büyük Crossdresser Topluluğu olan forum sitemize hoşgeldiniz. Cdturks alternatif sitelerin haricine, cinsellik temasından uzak, bilgi alışverişi ve yardımlaşma üzerine kurulu bir ortamdır. Burada cinsel partner arayışı kesinlikle ve kesinlikte yasaktır. 2015 yılından bugüne kadar hizmet vermekte olduğumuz topluluğa sizde bize katılmak istemezmisiniz ?

Fotoğraf Paylaş

Sende çekmiş olduğun fotoğraflarları bizimle paylaşmak istemisin ?

Makyaj Tavsiyesi

Makyaj tavsiyelerine göz atmak veya bizimle paylaşmak istermisin ?

İletişime Geç

Forumla alakalı bir sorun mu var ? Hemen bizimle iletişime geç.

Imf: Savaşın Küresel Ekonomi Üzerinde Ağır Bir Etkisi Olacak

  • Konbuyu başlatan ilovecd123
  • Başlangıç tarihi
ilovecd123

ilovecd123

Biyolojik Erkek
Mesajlar
164
Tepkime puanı
134
Konum
İstanbul, Türkiye
Meslek
Karmaşık

Uluslararası Para Fonu (IMF), Ukrayna'daki savaşın küresel ekonomi üzerinde 'ağır bir etkisi' olacağını söyledi.​


SOZCU.COM.TR
Yayınlanma: 12:23 - 06 Mart 2022


IMF, Rusya Ukrayna savaşının ve Rusya’ya uygulanan finansal yaptırımların küresel ekonomi üzerinde “ağır bir etkisi” olacağı konusunda uyardı.

Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği askeri harekatın ardından gıda ve enerji fiyatları yükseldi ve tedarik zincirlerinin zarar görmesi üzerine enflasyon üzerindeki baskılar arttı. Enerji ve gıda fiyatlarındaki bir enflasyon krizinin yoksul haneleri daha çok etkilemesi bekleniyor.

SONUÇLARI CİDDİ​

IMF de konu ile ilgili dün yaptığı açıklamada, “Durum oldukça değişken ve görünüm olağanüstü belirsizlikte ancak ekonomik sonuçları çok ciddi” ifadelerini kullandı. IMF ekonomistleri açıklamasında, “Çatışma tırmanırsa, ekonomik zarar daha da yıkıcı olacaktır. Rusya’ya yönelik yaptırımların diğer ülkelere de yayılacak küresel ekonomi ve finans piyasaları üzerinde önemli bir etkisi olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

YOKSUL HANELERİ ETKİLEYECEK​

Açıklamada, “Fiyat şokları özellikle gıda ve yakıt harcamalarının toplam harcama içerisindeki payının yüksek olduğu yoksul haneler üzerinde etkili olacak” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca IMF, merkez bankalarına “uygun tepkiyi ayarlamak için, artan uluslararası fiyatların yerel enflasyona yansımasını dikkatle izleyin” uyarısında bulundu. Açıklamada dünya ekonomisi pandemi krizinden kurtulurken başlayan bu krizin politika ortamını daha da karmaşık hale getireceği bildirildi.

UKRAYNA’YA YARDIM GİDİYOR​

IMF, açıklamasında Ukrayna için de ayrı bir parantez açtı.

Ülkenin “toparlanma ve yeniden yapılanma maliyetleri” ile karşı karşıya kalacağını belirten IMF, 1,4 milyar dolarlık yardım talebinin önümüzdeki hafta değerlendirileceğini duyurdu.

TAHMİNLER DEĞİŞTİ​

Bunun yanında uluslararası kuruluşlar küresel büyüme ve enflasyon tahminlerini de revize etmeye başladı.

JPMorgan ekonomistleri, bu yıl küresel büyümeye ilişkin tahminlerini yüzde 1 düşürdü ve ve küresel enflasyon tahminini aynı miktarda yükseltti.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst