Hoşgeldiniz CDTurks Türkiye'nin Crossdresser Ailesi

Türkiye'nin En Büyük Crossdresser Topluluğu olan forum sitemize hoşgeldiniz. Cdturks alternatif sitelerin haricine, cinsellik temasından uzak, bilgi alışverişi ve yardımlaşma üzerine kurulu bir ortamdır. Burada cinsel partner arayışı kesinlikle ve kesinlikte yasaktır. 2015 yılından bugüne kadar hizmet vermekte olduğumuz topluluğa sizde bize katılmak istemezmisiniz ?

Fotoğraf Paylaş

Sende çekmiş olduğun fotoğraflarları bizimle paylaşmak istemisin ?

Makyaj Tavsiyesi

Makyaj tavsiyelerine göz atmak veya bizimle paylaşmak istermisin ?

İletişime Geç

Forumla alakalı bir sorun mu var ? Hemen bizimle iletişime geç.

Cinsel Davranış nedir

cinna

cinna

Trans Kadın
Mesajlar
445
Tepkime puanı
2,571
Yaş
41
Konum
İstanbul
Meslek
tonmaister
Cinsel davranış: Cinsel davranış cinsiyetten, cinsel kimlikten ve cinsel yönelimden ayrı olarak incelenir ve tüm bu başlıkların doğal ya da tercih edilen sonucu olan eylemdir. Eğer cinsel davranışınız tüm bu sayılan başlıkların beklenen sonucuysa, 'olduğunuz gibi cinsel davranış', beklenmeyen bir sonucuysa 'rol yapan cinsel davranış' olacaktır. Cinsel davranış tamamen seks sırasında büründüğünüz bir rol olup olmadığıyla ilgilidir.

Eğer:
Cinsiyetiniz erkek, cinsel kimliğiniz erkek, ve cinsel ilişki sırasında erkek kimliğiniz ve bedeniniz ile, ve bu bedenin algısı ile mutluysanız, buna "olduğunuz gibi cinsel ilişkiye girme" diyoruz. Bu söz konusu erkek erkeklerden hoşlanıyorsa gey, kadınlardan hoşlanıyorsa heteroseksüel olacaktır. Fakat iki durumda da bu erkek olduğu gibi, yani erkeklerden hoşlanan homoseksüel bir erkek olarak, ya da kadınlardan hoşlanan heteroseksüel bir erkek olarak cinsel ilişkiye giriyordur, ve bu kişinin cinsel davranışı: olduğu gibi'dir.
Eğer bir kadınsanız, ve cinsel ilişki sırasında kadın kimliğiniz ve bedeniniz ile, ve bu bedenin algısı ile mutluysanız, buna da kadınlar için "olduğu gibi cinsel ilişkiye girme" diyoruz. Bu kadın da homoseksüel, heteroseksül, ya da biseksüel olabilir. Önemli olan cinsel ilişki sırasında kadın olduğu gerçeğiyle mutlu olmasıdır.
Yukarıdaki erkek ve kadın, gün içinde zaten oldukları gibi mutludurlar. Onların cinsel davranışını "olduğu gibi" yapan şey, cinsel ilişki sırasında oldukları kişiden duydukları memnuniyettir. Yani cinsel davranış sizin cinsel ilişki sırasında kendi algınızla mutlu olup olmadığınıza bağlıdır.
Eğer bir erkekseniz, fakat cinsel ilişki sırasında kadınsı davranmayı, kadınsı bir ruha ve hallere ve görünüme bürünmeyi seviyorsanız, bu size özel bir cinsel davranıştır ve buna "rol yapma hali" diyoruz.
Eğer bir kadınsanız, fakat cinsel ilişki sırasında erkeksi davranmayı, erkeksi bir ruha ve hallere ve görünüme bürünmeyi seviyorsanız, bu size özel bir cinsel davranıştır ve buna "rol yapma hali" diyoruz.

İstisnai bir kafa karışıklığı: Travesti nedir?
Travesti ve transeksüel aynı terimler değildir, eş anlamlı da değillerdir. Transeksüel cinsiyeti ve cinsel kimliği birbiriyle uyuşmayan bireydir.

Travestilik çoğunlukla bir cinsel davranış çeşididir ancak bazı travestilik durumlarında birey, travestiliği hem cinsel yaşamında hem de günlük yaşamında kullanır. Bu durumda bu bireyin travestiliği hem cinsel davranış, hem de yaşam biçimi olur.
Travesti, kadın olma eğilimi olmayan, ancak, kadınsı davranışları ve kadınsı yaşam tarzını seven, bunu da cinselliği sırasındaki görünümüne ve ruh haline, bazen de günlük hayattaki görünümü ve ruh haline de katan erkek / ya da / erkek olma eğilimi olmayan, ancak, erkeksi davranışları ve erkeksi yaşam tarzını seven, bunu da cinselliği sırasındaki görünüme ve ruh haline, bazen de günlük hayattaki görünümü ve ruh haline de katan kadın bireydir. Bu bireyin biyolojik cinsiyeti erkek ya da kadındır ve biyolojik cinsiyetiyle bir sorunu yoktur. Bu kişi ya kadınlara, ya erkeklere, ya da hem kadın hem de erkeklere ilgi duyuyordur.
Travesti olmak bir cinsel yönelim değildir, bir cinsiyet de değildir. Travesti olmak basitçe sizin cinsel hayatınızda ve/veya günlük yaşamınızda büründüğünüz bir rol , girdiğiniz bir zihinsel ve bedensel bir hal ve çok kapsamlı bir şekilde gerçekleştirdiğiniz ve devamlı yapılan, cinsel ve/veya günlük yaşamınızın büyük bir kısmını kaplayan ve devamlı tekrarlanan bir fantezidir.
Travestiyi spontan role-play 'den ayıran şey, bu davranışın sürekli ve bazen kontrol edilemeyecek şekilde arzulanması ve devamlı olacak şekilde tekrarlanmasıdır. Travestilik bu bireylerin yaşamlarının büyük kısmına hükmeder, ancak cinsiyet değiştirme arzuları yoktur. Cinsiyet değiştirme arzularının olmaması ve cinsiyet değiştirmemeleri onları transeksüellikten ayırır.

Erkek ya da kadın biyolojik cinsiyetinizden ve bunun doğal sonucu olan bedeninizden memnun musunuz?
Cevabın evet olması gereklidir. Memnun değilseniz bu transeksüelite eğilimidir.
Siz birisiyle ilişkiye girerken, kendi cinsiyetiniz olarak mı ilişkiye giriyorsunuz, yoksa karşı cinsiyitten biri gibi davranıyorsunuz?
Eğer bir heteroseksüel erkekseniz, ve bir kadınla, bir kadın rolüne bürünerek ilişkiye giriyorsanız, o zaman travestisinizdir. Sizi travesti yapan şey ilişkiye girdiğiniz kişinin cinsiyeti olamaz. Sizi travesti yapan şey, sizin rolüne bürünmeyi sevdiğiniz cinsiyetin karşı cinsiyet olması şartıdır. Bu rolden kasıt sadece seks sırasındaki pozisyonunuz ya da ne yaptığınız değil, yaptığınız şeyleri nasıl yaptığınızdır. Bir kadınla ilişkiye giren bir erkek, bir kadın rolüne girip de bunu yapıyorsa bu travestiliktir.
Travestiliğin ne olduğunu bilmek zorunda değilsiniz. Ancak ne olmadığını bilin: cinsiyet, cinsel kimlik, ya da cinsel yönelim değildir. En veciz şekliyle bir yatak odası hali, ruhu, rol yapma ve kısa süreli geçici değişimle sonuçlanan, bir rol yapan cinsel davranış, yaşam biçimi, bazen de her ikisidir. Bu bireyler travestiliği tecrübe ettikleri her an, yaptıkları eylemin sonucu olarak cinsel kimliklerini değiştiriyorlardır.

LGBTİ'ye yeni terimler:
Şimdi LGBTİ kısaltmasına geri dönelim. Buna göre bu kısaltmanın ilk 3 harfi cinsel yönelimleri temsil ediyor. Dördüncü harf T: Transeksüellik, bir durumu, tamamlanmış bir değişimi, ya da değişimini henüz tamamlanmamış ve transeksüellik eğilimi olan bireyleri temsil ediyor. Değişim tamamlandığı zaman ise Transeksüellik bir cinsiyete, erkek ya da kadın'a ait olacaktır. Son harf olan İ ise tıpkı erkek ya da kadın gibi biyolojik bir cinsiyettir. Erkek ya da kadın olmayan, arada ya da o ikisinin çok dışında kalan bireyleri temsil ediyor: İntersex diyoruz.
Bir de son olarak LGBTİ'ye Q eklendi, LGBTİQ olarak kullanılmaya başlandı. Q, İngilizcede "sorgulayan, henüz karar vermemiş, emin olmayan" anlamında kullanılan Questioning kelimesinin baş harfidir. Bunlara Q diyoruz.

Aseksüel: Cinsel olarak erkeklere ya da kadınlara ilgi duymayan, cinselliği gerekli ya da keyfi olarak yaşamayan, bunu reddeden, bundan keyif almayan ve/veya erkek ya da kadınlarla romantik ilişki yaşamayan, bundan keyif almayan ve/veya reddeden bireyler. Gördüğünüz gibi terim Asexual. İçinde sex var, "sexual" ile bitiyor, ama kapsadığı şey hem seks, hem de romantizm (duygusal yaşam). Bu terimlerin tamamı için de bu kural geçerli demiştik en başta. Fakat aseksüel terimiyle ilgili hem akademik olarak hem günlük yaşamda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun nedeni de aseksüel bireylerin kendi içlerinde değişen derecelerde ve şekillerde aseksüelliği yaşıyor olmaları.
Aseksüel bireylerin kendi içlerinde bir çeşitlilik vardır. İşte aseksüel terimin diğer "...seksüel" terimler arasında bir istisna olarak karşımıza çıkmasının nedeni bu. Normalde, örneğin, homoseksüel dediğimiz zaman aynı cinsiyetten bir bireyle cinsel + romantik ilişki yaşayabilme şartı var demiştik. Bu şart, kesindir ve değiştirilemez. Fakat aseksüel terimi için, var olan çeşitlilik nedeniyle şartları bazen kırpıyoruz.
Aseksüel demek için temel olan iki örnek durumumuz var:
Kesin aseksüel (1.derece): hem cinsellik hem de romantizm yok. Bu tanım akademide kullanıldığında kast edilen ve kesin aseksüelliği gösterendir.
Kabul edilen aseksüel (2.derece): sadece cinsellik yok. cinsellik yaşamayan fakat romantik ilişki yaşayan ve aşk ya da türevi kavramları kabul eden birey. Bu bireyin bir sevgilisi olabilir ve kendisi kabul ederse ve/veya talep ederse onu aseksüel kabul edeceğiz.
O zaman aseksüelliğin son tanımı şu şekilde kabul ediyoruz:
Aseksüel: herhangi bir cinsiyetten bireye karşı cinsel, ya da cinsel ve romantik ilgi duymayan birey.
Ya cinsellik olmayacak, ya da cinsellik ve romantizm birlikte olmayacak. Bu istisna sadece aseksüelliğe özel yapılmıştır.
Bu tanımla birlikte, aseksüellikle ilgili kafa karışıklığı genel olarak her yerde mevcut. Birçok aseksüel insanları sevme yetisi/cinsel hayatı hiç olmayan ya da olamayacak insanlar olarak düşünüyor. Aseksüel insanlar sevemeyen ya da insanlarla bağ kuramayan bireyler değillerdir. Tanımda da belirtildiği üzere, seksi ve romantizmi reddeder, bundan keyif almazlar. İşin daha ilginç yanı ise, bir kısım aseksüel bireyler toplumun romantizm ve seks olarak belirlediği şeyden keyif almıyor olabilirler, fakat bazı bireyler için romantizm ve seksin diğer insanların düşündüğünden çok daha farklı anlamları olabileceğini kabul etmemiz gerekli.
Aseksüel bireylerin hiçbir şekilde cinsel aktivitesi olmadığını, olmayacağını düşünmek bazı klinik durumlarda doğrudur, fakat bazı örneklerde hatalı olacaktır. Sevebilme-dokunmaktan keyif alabilme, ya da bunları reddetme ya da bunlardan keyif almama farklı şeylerdir.
Aynı şekilde bazı ekstrem durumlarda dokunmayı hiçbir haliyle kabul etmeyen aseksüel bireyler de olabilir. Kısacası, aseksüellerin kendi içlerinde de bir çeşitlilik vardır ve hepsini de tek bir tanımla temsil etmek bazı durumlarda doğru olmayabilir.
Bazı istisnai durumlarda aseksüel bireyler eylemleri değil, eylemleri temsil etmesi beklenen kavramları da reddebilir, bunlardan ya da bunları sonucu olarak gördükleri eylemlerden keyif almıyor da olabilirler.
ÖNEMLİ NOT: Eğer aseksüel olduğunu söyleyen bir birey, seksin düşüncesini seviyor ancak fiziksel eylem halini sevmiyorsa, bu birey aseksüel değildir. Seks tek başına yapılabilen bir eylem değildir. Seksin düşüncesini sevebilmek için ilk önce o düşüncede karşı tarafta bir insanın olması gerek. Böyle bir insanın varlığı, o insanın bir cinsiyeti olacağı gerçeğiyle birleşince, o zaman aslında cinsel yönelim var diyeceğimiz bir tablo ortaya çıkıyor. Bu bireyin seksin düşünçesini sevmesi ve eylemini sevmiyor olması, basitçe bu cinsiyetle yapacağı seksin yapılma şekliyle bir problem yaşadığını gösteriyor olabilir. Yani bu kişinin hayalindeki cinsiyetle yapılan seks, bu kişinin şartlarına daha yakın olsaydı, o zaman seksi fiziki eyleme de dökmek isteyecekti. İşte bu durumda söz konusu kişinin aktif sonuçları olan bir cinsel yönelimi olacaktır. .
Kaynak : KAOSGL
 
Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst