Hoşgeldiniz CDTurks Türkiye'nin Crossdresser Ailesi

Türkiye'nin En Büyük Crossdresser Topluluğu olan forum sitemize hoşgeldiniz. Cdturks alternatif sitelerin haricine, cinsellik temasından uzak, bilgi alışverişi ve yardımlaşma üzerine kurulu bir ortamdır. Burada cinsel partner arayışı kesinlikle ve kesinlikte yasaktır. 2015 yılından bugüne kadar hizmet vermekte olduğumuz topluluğa sizde bize katılmak istemezmisiniz ?

Fotoğraf Paylaş

Sende çekmiş olduğun fotoğraflarları bizimle paylaşmak istemisin ?

Makyaj Tavsiyesi

Makyaj tavsiyelerine göz atmak veya bizimle paylaşmak istermisin ?

İletişime Geç

Forumla alakalı bir sorun mu var ? Hemen bizimle iletişime geç.

Siteyle Alakalı Yaşanan Sorun 15 Ağustos 2022

Esma

Esma

Trans Kadın
Yönetici
Denetleme Kurulu
Mesajlar
8,778
Tepkime puanı
9,345
Yaş
29
Konum
Türkiye
Meslek
Yönetici
Değerli dostlarım. Dün akşam saatlerinde sizlerin de farkettiği üzere foruma giriş sorunları yaşanmaktaydı.
BİZİM DIŞIMIZDA GELİŞEN bir takım teknik sorunlar nedeniyle siteye erişim sıkıntı yaşanmıştır. Bu sorunlar şimdilik giderilmiş olsa da ne yazı ki bir takım veri kayıpları yaşadık. Forumun son iki aylık birikimi, açılan konular, yapılan yorumlar, yeni üyelikler malesef bir kalemde silinmek zorunda kaldı.

Sorunun detaylarına gelecek olursak, iki gün önce kişisel cep telefonum bozuldu ve yedek telefonumu da yanıma alarak 2 günlük şehir dışı seyahatine koşturmacasına çıkmıştım. Bu süreçte forumun kendi kendini idare edeceğini düşünerek vicdanım rahat bir şekilde işlerimi halletmeye koyuldum. Akraba ziyareti ve düğünler derken ikinci günün sonunda yani dün (15 Ağustos 2022) telefonumu yaptırıp eve geldiğimde siteyi açmaya çalıştığımda ne göreyim. Siteye erişim sıkıntı yaşanıyor.
Hemen teknik müdahale edebilmek için bilgisayarımı açtım fakat sisteme bir türlü giriş yapamıyorum. Bu konuyla alakalı yer sağlayıcımıza şu şekilde bir talep oluşturdum:

37223
fakat teknik ekipten gelen cevap endişe verici bir boyuttaydı:

37224

konuyla alakalı kendileriyle gece boyunca temas kurdum. Sıkıntı sadece bizde değil, aynı sistemde barınan tüm sitelerde yaşanmaktaydı.

İşin korkutucu boyutu ise şu şekildeydi,
Bildiğiniz üzere sitemizin hiçbir gelir kaynağı ve sponsor durumu söz konusu değil. bu konuyla alakalıda yıllardır, minimum maliyet maksimum fayda güdüsüyle minimum forum giderlerini kendim karşılıyordum. Sitemizin günlük yedeklemeleri alınıyor fakat işin ilginç yanı bu yedeklemeler yine aynı diske, sunucunun kendi içerisine alınıyordu. Farklı bir sunucuya yedekleme hizmeti almak ekstra aylık 200-300 tl gibi ek gider oluşturmakta. Bu nedenle 7 yıldır böyle bir problemle karşılaşmadım diyerek doğrusu başka bir 3üncü taraf diske yedek almaya ihtiyaç duymamıştık. Fakat dün yaşanan sorun ile açıkçası gördük ki ŞANSIZLAR KULÜBÜ olarak yine şansızlık bizden yanaydı. Ayda yılda bir yaşanacak durum başımıza gelmişti ki bu süreçte siteyi TAMAMEN kaybetme riskimiz ne yazık ki çok büyüktü.

Sistem sağlayıcımız ile uzun mesajlaşmalar sonucu onlarında herhangi bir mesuliyetleri olmamasına rağmen sunucu güvenliği adına aldıkları 10 Haziran 2022 tarihli yedeklemeler sisteme yüklendi. Sorunlu disk servis sağlayıcımız tarafından garanti servisine yönlendirilmiş. Ancak verilerin kurtarılıp kurtarılamayacağı muamma. Şuanda yapılabilecek en iyi şeyin 10 haziran yedeklemeleri ile devam etmek olduğunu belirttiler.

Konuyla alakalı başınızı çok şişirdim kusura bakmayın. Böyle bir olayın yaşanmasını hiç istemezdik, fakat tamamen bizim dışımızda gelişen teknik bir sorun. Sizlerin de reel hayatlarınızda bildiği ve karşılaştığı üzere teknolojide bu tarz istenmeyen durumlar yaşanabilmekte. Bu konuyla alakalı servis sağlayıcımız elinden geleni yaptı. Bu günden itibaren geçerli olacak şekilde bende yedeklemelerin başka bir merkezde tutulması için çalışma başlatıyor olacağım. Bu noktan sonra yapabileceğimiz en iyi şey kaldığımız yerden devam etmek olacaktır.

Anlayışınıza sığınır, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Yaşan konu ve yorum kayıplarının sizlerin sayesinde daha iyi paylaşımlar ile telafi edileceğine inanıyorum.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst